Therapieën

De diverse therapieën kort uitgelegd

Wat is bioresonantie?
Alles in onze omgeving, inclusief wijzelf – bestaat uit elektro-magnetische trillingen en daarmee ook frequenties van trillingen (het aantal trillingen per seconde). Geluid is trilling, licht is trilling, straling is trilling, materie bestaat uit trilling.

Een bioresonantie-apparaat kan gebruikt worden om te testen of een bepaalde frequentie gezond of ongezond voor iemand is. Ieder stofje, dus ook voeding, ziekte-informatie – eigenlijk alles, heeft zijn eigen frequentiepatroon en kan “getest” worden op het eigen frequentiepatroon. Daarbij wordt duidelijk of iets iemand sterker of zwakker maakt of misschien nog steeds invloed uitoefent op iemands welbevinden.

Hierdoor wordt het gemakkelijker om voedingsadviezen te geven, vitaminen te adviseren en is het ook mogelijk om iemand te behandelen voor bepaalde klachten. Dit is, net als met acupunctuur, een energetische behandeling. Het heeft invloed op de energie. Iets wat niet zichtbaar is, maar met behulp van elektro-acupunctuur, wel zichtbaar te maken is, door er cijfers aan toe te kennen. Zo kunnen we ook de effecten van intoleranties voor bepaalde voedingsmiddelen verminderen.

Wat is PNI?
De Psycho Neuro Immunologie gaat uit van het idee, dat er binnen de mens een wissel-werking ontstaat tussen alle organen en orgaansystemen en ook tussen de mens en zijn omgeving. Alle systemen, het psychische, het neurovegetatieve, endocrinologische en immunologische systeem staat voortdurend met elkaar in contact. Gezondheid is een evenwichtssituatie tussen alle systemen. Psychische stoornissen vind je terug in het lichamelijke en lichamelijke stoornissen vind je terug in de psyche. Oftewel lichaam en geest zien we als een systeem.

Wat zijn orthomoleculaire geneeswijzen?
Voeding bevat stoffen die ervoor zorgen dat ons lichaam kan functioneren. Door ziekte, verkeerde voeding, dieet of medicijngebruik kan een tekort ontstaan. Vaak geeft dit niet direct klachten, maar op de lange termijn kunnen de gevolgen voelbaar worden. Voor iedereen is dit anders. Door te kijken naar de biochemie van het lichaam kan er met behulp van supplementen tijdelijke tekorten worden aangevuld en door de voeding aan te passen is het mogelijk om een verbetering te creëren. Dit is geen standaard behandeling, ieder lichaam is anders, ieder biochemisch proces is anders. Door een gericht advies en begeleiding kan de biochemie verbeterd worden. De basis van dit proces is voeding, de supplementen zijn een aanvulling.