BLOG: ook een therapeut kan ziek worden…

Nu hoor ik heel vaak om me heen dat een bioresonantie therapeut of een orthomoleculair therapeut wel geen ‘echte’ pillen zal slikken. Nou, dat is niet waar. Op dit moment ben ik bezig met een kuurtje van de meest mooie blauwe pilletjes van de dokter. Antibiotica.

Afgelopen week kreeg ik wat kiespijn. Dat kan gebeuren en uiteraard behandel ik mezelf meteen met wat vitamine C, MSM en meer dingetjes. En uiteraard maak ik meteen een afspraak met de tandarts. Ik hoor het mezelf nog zeggen: het is maar een beetje kiespijn, dat hou ik nog wel een paar dagen uit hoor. Helaas… Toen ik aan de 4e ibuprofen begon wist ik dat het foute boel was. Zeker omdat ik er ook plots hele hoge koorts bij kreeg.

Dus de volgende morgen tandarts gebeld voor een spoedafspraak op mijn vrije ochtend. Dan ben je, ondanks een tandartsfobie, heel blij dat je bijna direct mag komen. En jawel, een zenuw in de kies was gaan ontsteken. Dus open boren en blij zijn dat de pijn afneemt. Maar de lucht die vrijkwam duiden op een nog groter probleem. Mijn kaak voelde ook niet zo fijn aan. Dus… de tandarts stond erop dat ik een antibiotica kuur zou nemen. Dat is geen probleem, het is de tweede in mijn hele leven. Samen met een pre- en probioticum is dat best te doen.

Inmiddels is de koorts na 4 dagen aan het afnemen en voel ik me weer een stuk beter. Gelukkig wel, en daar zijn de medicijnen ook voor bedoeld. Als het nodig is moet je ze gewoon nemen. Maar in het geval van antibiotica is het verstandig om er ondersteunende medicatie bij te slikken. En te weten dat bijvoorbeeld vitamine C bij dit soort ingrepen niet verstandig is. Dan ben ik blij dat ik een opleiding heb gehad waardoor ik weet wat ik kan doen om mezelf er weer snel bovenop te helpen.

En mijn tandartsfobie? Ach, ik mag over een paar dagen weer terug en we hebben om het maar even af te leren meteen 3 andere afspraken gemaakt! Want het heeft wel wat werk nodig… en misschien, heel misschien, ga ik het naar de tandarts gaan nog wel eens een aangename gang